Європейський банк реконструкції та розвитку очолив Оділь Рено-Бассо з Франції / REUTERS

Рада керуючих Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР) обрала Оділь Рено-Бассо з Франції наступним президентом банку.

Читайте такожЄБРР погіршив прогноз падіння економіки України

Про це повідомила прес-служба ЄБРР.

Відео дня

"Зараз генеральний директор казначейства Франції пані Рено-Бассо замінює сера Суму Чакрабарті, який пішов у відставку в липні після двох повних чотирирічних термінів. Вона вступить на посаду пізніше цього року", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що вибори відбулися під час щорічних зборів ЄБРР 2020 року, які проходили у віртуальному режимі й були перенесені з травня через пандемію коронавірусу.

"Для мене велика честь бути обраною новим президентом Європейського банку реконструкції та розвитку, воістину унікальної установи. Я хочу висловити подяку всім країнам, які підтримали мою кандидатуру, з якими у мене відбулися численні та плідні обміни думками за останні кілька місяців. Я розраховую на співпрацю з усіма акціонерами, керівництвом і персоналом в найближчі місяці для реалізації амбітної дорожньої карти, яка була тільки що узгоджена на щорічних зборах", - цитує Рено-Бассо прес-служба ЄБРР.

Згідно з повідомленням, в якості генерального директора Казначейства Франції Рено-Бассо курирувала розробку економічної політики Франції, керуючи питаннями європейських і міжнародних фінансових справ, торговельної політики, фінансового регулювання та управління боргом.

Що цьому передувало

  • Президент ЄБРР Сума Чакрабарті покинув пост після другого, і останнього, терміну в липні 2020 року.
  • З 3 липня обов'язки президента ЄБРР тимчасово виконував перший віце-президент ЄБРР Юрген Рігтерінк.

Довідка УНІАН