Експерт також назвав причини девальвації гривні / фото УНІАН

Курс долара в Україні може подолати позначку в 28 грн і вже до кінця липня досягти 28,5 грн/$.

Такий прогноз «Обозревателю» озвучив старший аналітик "Альпарі" Вадим Іосуб. Страх, що долар підвищать, призводить до ще більшої девальвації. "Купує валюту зараз населення і бізнес. Це викликано публічними заявами про те, що потрібна девальвація, що гривня буде слабкішою. Водночас фундаментальних причин для зниження гривні немає, навпаки, зараз сприятлива ситуація з погляду експорту, цін і обсягів", – розповідає Вадим Іосуб.

Читайте такожУ Мінекономіки розповіли, чи планується підвищення податків для бізнесу

Відео дня

Експерт прогнозує значну девальвацію уже найближчого тижня. Якщо зараз за один долар просять 27,78 грн/$, то наступного тижня готівкова валюта коштуватиме 28,2/28,5 грн/$.

"Природа коливань останніх тижнів – психологічна", – розповів заступник голови НБУ Дмитро Сологуб на брифінгу 23 липня. Спочатку валюту почали скуповувати після новини про відставку глави НБУ Якова Смолія, а потім через заяви президента Володимира Зеленського про те, що долар повинен коштувати 30 грн/$.

Як повідомляв УНІАН, Національний банк України на п'ятницю, 24 липня, встановив офіційний курс гривні до долара США на рівні 27,88 грн/дол., тобто гривня шостий день поспіль ослабла до долара - цього разу на 10 копійок порівняно з попереднім показником.