Суд наклав арешт на акції та майно Мотор Січ / ssu.gov.ua

Шевченківський районний суд Києва ухвалив рішення про накладання арешту на цілісний майновий комплекс та 100% акцій АТ «Мотор Січ».

Про це повідомляє прес-центр СБУ.

Читайте такожГлобальний економічний збиток від пандемії до 2025 року сягне 22 трильйонів доларів - експерти ООН

Відео дня

За результатами судового розгляду майно передано в управління Національному агентству України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА) з обов’язковим визначенням управлінської компанії, що має державну форму власності.

При цьому у прес-центрі СБУ зазначили, що АТ «Мотор Січ» продовжить роботу згідно з вимогами чинного законодавства, зі збереженням робочих місць та виконанням зобов‘язань в рамках виробничих замовлень.

Нагадується, що наразі Головне слідче управління СБУ здійснює досудові розслідування щодо «Мотор Січі» за двома напрямами.

Перший – за ознаками злочинів, передбачених статтями 14, 15, 111 та 113 Кримінального кодексу України (щодо диверсійної та підривної діяльності на користь РФ).

Другий – за ознаками злочинів, передбачених статтями 209, 212, 233 та 364 Кримінального кодексу України. В ньому досліджуються можливі порушення законодавства під час первинної приватизації і подальшої незаконної концентрації акцій.

«Мова йде не лише про долю одного підприємства, а про те, наскільки держава здатна захистити власні інтереси. Адже збереження української «Мотор Січі» – питання національної безпеки», - зазначив голова СБУ Іван Баканов.

Що передувало

  • 14 січня Мінторгівлі США запровадило санкції проти китайської компанії Skyrizon, яка купила акції АТ «Мотор Січ», заявивши, що ця компанія загрожує національній безпеці США.
  • 29 січня президент України Володимир Зеленський ввів у дію рішення РНБО про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів, зокрема щодо китайської компанії Skyrizon.
  • 11 березня РНБО ухвалила рішення про повернення «Мотор Січі» у державну власність.
  • У Верховній Раді готують законопроект про націоналізацію АТ “Мотор Січ”.
  • Компанія «Мотор Cіч» є одним з найбільших українських машинобудівних підприємств, виробляє авіадвигуни для вертольотів Мі-8/Мі-17, Ка-226, літаків Ан-70, Ан-124, Ан-140, Ан-148, Як-130 й ін., агрегати для перекачування газу й енергетичне обладнання.