Власники карток підсанкційних банків РФ не зможуть користуватися Apple Pay і Google Pay / фото ua.depositphotos.com

Клієнти російських банків, які потрапили під санкції країн Заходу і США, відтепер не зможуть скористатися відомими платіжними сервісами Google Pay і Apple Pay.

Про це передавати Російський центробанк.

"Також карти цих банків не зможуть користуватися сервісами Apple Pay, Google Pay, але стандартна контактна або безконтактна оплата за цими картками доступна в повному обсязі на всій території Росії", — пояснили там.

Відео дня

Зазначається, що мова йде про картки російських банків групи ВТБ, "Совкомбанка", "Новикомбанка", "Промсвязьбанка", банка "Открытия", які потрапили під санкції США і країн Заходу.

Власники карток цих підсанкційних банків не зможуть розраховуватися ними за кордоном (як контактно, так і безконтактно), використовувати ці картки для оплати товарів в онлайн-магазинах та агрегаторів послуг, зареєстрованих у країнах, що підтримують санкції Заходу.

Разом з цим від обслуговування клієнтів з Росії та Білорусі відмовилася литовська платіжна система Paysera.

Компанія закриє всі рахунки фізичних і юридичних осіб, припинить введення і виведення коштів з рахунками російських або білоруських банків, не буде відкривати нові рахунки компаніям, хоча б один акціонер яких є громадянином Росії або Білорусі.

Як передавати глава Мінцифри Михайло Федоров, він вже звернувся в Youtube з проханням блокувати пропагандистські російські канали, які називають українців "нациками і наркоманами"

"Звернення відправив також в Meta (Facebook і Instagram), а також в Netflix", - зазначив Федоров.