Тепер програмою з часткового безробіття можуть скористатися всі підприємства виробничої сфери за наявності однієї з трьох підстав / фото УНІАН Володимир Гонтар

Кабінет Міністрів України сьогодні, 3 лютого, затвердив новий Порядок надання допомоги з часткового безробіття та розширив коло підприємств - учасників Державної програми.

Про це повідомила прес-служба Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства.

Читайте такожВ Україні спростили порядок оформлення субсидій

Відео дня

"Програма спрямована на підтримку як бізнесу, так і громадян. Сьогоднішнє рішення уряду збільшує кількість підприємств та працівників, які зможуть отримати державні виплати. Крім того, передбачається скорочення переліку необхідних для отримання допомоги документів і спрощення процедури. Ця допомога дозволить людям зберегти роботу, а бізнесу відчувати себе більш впевнено в майбутньому і відновитися після вимушеного простою", - наводяться в повідомленні слова міністра економіки Ігоря Петрашка.

Відзначається, що тепер програмою з часткового безробіття можуть скористатися всі підприємства виробничої сфери за наявності однієї з трьох підстав: якщо зупинка виробництва триває не менш 3 місяців і не перевищує 6 місяців, охоплює не менше 20% чисельності працівників, у яких скорочення робочого часу становить 30% і більше; якщо зупинка виробництва є вимушеною; якщо зупинка виробництва відбувається за карантинних обмежень, встановлених урядом України.

Безробіття в Україні

  • Станом на кінець листопада 2020 року, з початку дії карантину в Україні, було виплачено 11,5 млрд грн допомоги безробітним, які зареєстровані в центрах зайнятості, також з Фонду боротьби з СОVID-19 було виплачено 2,5 млрд грн на програму допомоги з часткового безробіття.
  • Протягом 2020 року роботу за сприяння служби знайшли 606 тисяч українців. З них зареєстрованих безробітних - 385 тисяч осіб, а ще 221 тисяча були працевлаштовані до набуття офіційного статусу.
  • Станом на 1 січня 2021 року на обліку в Державній службі зайнятості перебували 459 тисяч безробітних. Серед безробітних жінки становлять 56%, чоловіки - 44%.
  • 21 січня 2021 року стало відомо про те, що Мінекономіки та Державний центр зайнятості спільно з Мінцифри в рамках експерименту будуть навчати безробітних в Києві IT-спеціальностям.