Разумков підписав закон про банківське регулювання / фото УНІАН

Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков підписав закон про банківське регулювання.

Читайте такожДепутати схвалили законопроект, який допоможе повернути злочинні активи з-за кордону

Згідно з повідомленнями на сайті ВР, Разумков сьогодні підписав і передав на підпис президенту закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення деяких механізмів регулювання банківської діяльності (№ 2571-д).

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, 30 березня Верховна Рада ухвалила в першому читанні законопроект про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення деяких механізмів регулювання банківської діяльності (№2571-д). Деякі депутати і експерти називали законопроект неконституційним і таким, що суперечить багатьом чинним законам.

До законопроекту до другого читання було подано 16 тис. 586 поправок.

30 квітня Верховна Рада ухвалила рішення про застосування особливої процедури розгляду законопроектів у другому читанні, передбаченої статтею 119-1 закону "Про Регламент Верховної Ради", при розгляді в другому читанні проекту закону про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо удосконалення деяких механізмів регулювання банківської діяльності.

13 травня Верховна Рада ухвалила закон про банківське регулювання.

Закон передбачає невідворотність процесу виведення банку з ринку, оскільки відповідне рішення Національного банку не можна буде скасувати або призупинити за рішенням суду.

Документ чітко визначає передумови і процедуру отримання колишніми власниками виведених з ринку банків компенсацій, якщо вони доведуть у суді незаконність рішення НБУ.

19 травня Верховна Рада відхилила проекти постанов про скасування результатів голосування за цей закон