Зеленський анонсував нову кредитну програму для населення: хто та на які гроші може розраховувати

Ці кошти можна використовувати на придбання власної нерухомості, електромобіля, отримання освіти та зміну професії.

Кабінет Міністрів запустить програму "Українська мрія", що передбачає кредитування за ставкою 5% річних для громадян, які сумлінно сплачують податки.

Як передає кореспондент УНІАН, про це під час щорічного послання в залі парламенту заявив президент Володимир Зеленський.

Читайте такожЗеленський пророкує Україні великі проблеми без співпраці з МВФ

"Незабаром ми запускаємо програму "Українська мрія", за якою кожен громадянин нашої країни, який чесно платить податки, зможе отримати кредит за ставкою 5% у гривні для придбання власної нерухомості, електромобіля та отримання освіти або професії", - сказав він.

Також Зеленський зазначив, що держава, попри глобальну пандемію та економічну кризу, стабілізувала економічну ситуацію.

"У 2021 році розмір економіки України вперше досягне рекордного рівня за період незалежності – перевищить 190 млрд доларів. Це більше, ніж у докризових 2008 і 2013 роках. Вперше, починаючи з того ж 2013 року, ми знизимо державний борг до рівня нижче 50% ВВП. При тому, що в останні роки в більшості країн він стрімко зростав, і в середньому у світі перевищує майже 90%. Наші золотовалютні резерви зросли та сьогодні досягають 30 мільярдів доларів. Це є найвищим показником з того ж 2013 року", - зазначив президент.

Доларовий ВВП:

За даними Світового банку, доларовий ВВП України досягав найвищих значень у 2008 році - 179,8 млрд дол. і у 2013 році - 183,3 млрд дол.