"Вона ж дитина": суд конфіскував активи гауляйтера Сальдо, але не чіпав компанії дочки зрадника

Майно Сальдо, яке зареєстровано на його дочку, Ірину, суд конфісковувати не став.

Вищий антикорупційний суд конфіскував компанії та нерухомість російського колаборанта Володимира Сальдо.

Як зазнчається в повідомленні Центру протидії корупції, йдеться про зареєстроване у Коростишівському районі ПАТ "Каштан". Підприємство займається видобутком декоративного та будівельного каменю, вапняку, гіпсу, крейди та глинистого сланцю.

ВАКС конфіскував 30% транспортної компанії "Дельта сервіс". Крім того, конфіскували готель та триповерхову будівлю в Херсоні, будинок площею 226 квадратів в Херсоні, квартири в Херсоні та Одесі, апартаменти площею понад 300 квадратів в Ялті, квартиру і два паркомісця в Ореанді, кілька земельних ділянок та автомобіль Volvo XC.

Майно Сальдо, яке зареєстровано на його дочку, Ірину, суд конфісковувати не став. Зокрема не конфісковано зареєстроване в Херсоні ТОВ "Бебко"(мережа автосалонів, дилер автомобілів Volvo) та зареєстроване в Херсоні ТОВ "Конка", яке займається організацією дозвілля.

Гауляйтер Сальдо

Британський уряд у червні 2022 року заморозив активи Сальдо та заборонив йому в'їзд до країни.

Сальдо причетний до організації в Херсонській області російського псевдореферендуму. Коли російські військові захопили частину Херсонської області, Сальдо став так званим "головою" окупаційної "військово-цивільної адміністрації". Пізніше загарбники призначили його"виконуючим обов'язки губернатора".

Сальдо та його поплічники звинувачені в державній зраді, колабораційній діяльності, виправданні, визнанні правомірною, запереченні збройної агресії Росії проти України, глорифікації її учасників (ст.111, ст. 111-1, ст. 436-2 Кримінального кодексу). 

13 квітня Міністерство юстиції подало заяву до Вищого антикорупційного суду про застосування санкцій проти Сальдо.

27 квітня 2023 року у колаборанта Сальдо знайшли в Лондоні аграрну фірму.

Вас також можуть зацікавити новини: