Ілюстрація REUTERS

Україна на сьогодні має достатньо можливостей і ресурсів для забезпечення макроекономічної стабільності, заявив міністр фінансів України Сергій Марченко.

Читайте такожМайже половина українців очікують погіршення економічного становища країни - опитування

"Зараз у нас як ніколи достатньо можливостей і ресурсів, щоб забезпечити макроекономічну стабільність. Станом на 1 липня на єдиному казначейському рахунку - значна сума коштів в обсязі 75 мільярдів гривень і понад 2 мільярди доларів, що дає Україні можливість повністю контролювати ситуацію з державними фінансами, виконувати всі наші зобов'язання перед міжнародними партнерами та громадянами України. Соціальні зобов'язання будуть виконуватися вчасно і в повному обсязі", - заявив Марченко в ході брифінгу.

Відео дня

Він також повідомив, що Мінфін продовжить роботу з міжнародними партнерами України та інвесторами, і вважає важливим забезпечити в країні незалежність Національного банку.

"На сьогодні Мінфін буде і далі проводити розмірене фіскальну політику і сподівається на співпрацю з НБУ незалежно від персоналій регулятора", - додав міністр фінансів.

Як повідомляв УНІАН, 1 липня голова Національного банку України Яків Смолій написав і подав президенту України заяву про звільнення у зв'язку з відставкою за власним бажанням.

Смолій пояснив своє рішення тим, що протягом тривалого часу на НБУ здійснюється систематичне політичний тиск, що робить неможливим ефективне виконання ним своїх обов'язків.