Ілюстрація REUTERS

Китайська компанія ZTE припинила велику операційну діяльність, після того, як голова Білого дому Дональд Трамп заборонив їй використовувати компоненти, вироблені в США.

Читайте такожВперше в історії у Китаї, як і в усьому світі, впали продажі смартфонів

Компанія може стати першою жертвою "нової холодної війни" між Китаєм і Сполученими Штатами, пише New York Times з посиланням на джерела, передає Liga.net.

Відео дня

За даними видання, минулого тижня компанія призупинила виробництво смартфонів і припинила торгівлю акціями на кілька тижнів. Однак у ZTE відмовилися коментувати цю інформацію.

Компанія ZTE - другий за величиною виробник телекомунікаційного устаткування і мобільних телефонів у Китаї (четвертий у США). Веде свій бізнес у більш ніж 160 країнах. Має 13 власних науково-дослідних центрів в Китаї, США, Швеції та Кореї. Більше 10% річного доходу ZTE направляє на науково-дослідницьку діяльність. Компанія співпрацює з Intel, Microsoft, IBM, Alcatel, Qualcomm, Analog Devices, Accenture, Texas Instruments, Freescale, Agere Systems, і ADI.

Нагадаємо, 3 травня стало відомо, що адміністрація президента США Дональда Трампа розглядає можливість заборони продажів китайських смартфонів в Америці, і заборонила їх реалізацію на своїх військових базах по всьому світу.