Ілюстрація REUTERS

Тайванський концерн Foxconn Technology Group, найбільший складальник iPhone, планує скоротити витрати і звільнити частину персоналу в 2019 році через "дуже складний рік" та очікувану конкуренцію на ринку.

Читайте такожSamsung вперше випередила Apple за квартальним прибутком

Про це повідомляє Bloomberg з посиланням на внутрішній документ концерну.

Відео дня

"Витрати на виробництво iPhone уріжуть на 6 мільярдів юанів (860 мільйонів доларів) наступного року. Загалом Foxconn очікує скорочення витрат на 20 мільярдів юанів (2,9 мільярда доларів). Концерн також має намір звільнити близько 10% співробітників, що не відносяться до технічного персоналу. Витрати доведеться урізати майже вполовину від нинішнього рівня - за останні 12 місяців компанія витратила 6,7 мільярда доларів", - йдеться в повідомленні.

За оцінкою Bloomberg, плани Foxconn ускладнюють ситуацію навколо Apple і Foxconn. Раніше The Wall Street Journal писала, що попит на нові моделі смартфонів від компанії з Купертіно - iPhone XS, iPhone XS Max та iPhone XR - виявився нижче запланованого. Через це Apple скоротила плани з їх випуску.

Минулого тижня чотири постачальника iPhone на трьох континентах відзвітували про скорочення прогнозів з прибутку через слабку пропозицію. Це спровокувало обвал на ринку акцій технологічних компаній США. У вівторок падіння акцій Apple сягнуло 20% від піку за вартістю, досягнутої в жовтні. Акції постачальників iPhone - Lumentum Holdings Inc. і AMS AG впали на 33% і 22% відповідно.