Фото uk.wikipedia.org

Найбільший російський автовиробник АвтоВАЗ збільшив чистий збиток за міжнародними стандартами в 2014 році в 3,2 разу, випливає зі звіту компанії, передає Рейтер.

Автовиробник, який знаходиться у важкому становищі через поганий  ринок, отримав 25,05 мільярда рублів збитку при зростанні виручки на 7,7% до 190,7 мільярда рублів.

"На фінансові результати вплинули, головним чином, неопераційні фактори, - наводяться в повідомленні слова президента компанії Автовазу Бо Андерссона. - Важливо те, що отриманий операційний збиток відбиває скрутні економічні умови, в яких зараз перебуває Росія".

Відео дня

Читайте також«АвтоВАЗ» і УАЗ терплять крах в Україні через бойкот російської продукції

Операційний збиток до разових витрат становив 8 мільярдів рублів проти 10,3 мільярда минулого року, повідомив АвтоВАЗ.

Андерссон повторив, що "АвтоВАЗ" у середньостроковій перспективі, як і раніше, планує збільшити свою частку на ринку до 20%, досягти рівня операційної прибутковості 6% і забезпечити позитивний вільний грошовий потік без необхідності залучення додаткового фінансування.

Читайте такожOpel та Chevrolet йдуть із Росії

АвтоВАЗ, продажі якого в лютому скоротилися на 23,5%, а у 2014 році - на 15%, вже двічі підвищив ціни на свої автомобілі в 2015 році через девальвацію рубля, незважаючи на високий рівень локалізації Lada в 81%.