REUTERS

Корпорація Boeing підписала з Китайською корпорацією цивільного авіабудування (COMAC) угоду про створення свого першого закордонного центру по здійсненню фінальної збірки літаків, також центр буде займатися доставкою повітряних суден, повідомляє Прайм.

Читайте такожУкраїнський "Руслан" врятував Boeing після аварійної посадки, доставивши гігантський двигун у зону вічної мерзлоти (фото, відео)

Підписання угоди відбулося у вівторок, воно передбачає будівництво спільного підприємства в індустріальному авіаційному парку міста Чжоушаня східній провінції Чжецзян.

Відео дня

Згідно із заявою COMAC, будівництво складального центру і допоміжних приміщень буде завершено в травні 2018 року. До кінця наступного року планується здійснити доставку першого зібраного в Чжоушане вузькофюзеляжних літака B737 MAX безпосередньо місцевої авіакомпанії.

Планується, що центр у Чжоушане зможе здійснювати остаточну зборку і доставку до 100 повітряних суден на рік. Літаки будуть поставлятися безпосередньо клієнтам на території Китаю, і уточнюється, що в складальному центрі в Чжоушані будуть виконуватися роботи по внутрішній обробці та монтажу обладнання в кабіні літака, фарбування, техобслуговування, тут також будуть здійснюватися тестові польоти.

Статутний капітал нового підприємства складає 55 мільйонів доларів, 33 з яких інвестував Boeing, тим самим отримавши контрольний пакет акцій в 60%. COMAC вклав 22 мільйони доларів, отримавши частку в 40% у спільному з американською корпорацією підприємстві.