Ілюстрація / REUTERS

Росія допомагає бойовикам на Донбасі продавати вугілля на міжнародних ринках, уникаючи торгівельної блокади з боку українського уряду, оскільки зусилля щодо реалізації мирної угоди залишаються примарними.

Про це пише Bloomberg з посиланням на заступника міністра економіки Росії Сергія Назарова. За його словами, сепаратисти за серпень відправили в Росію близько 1 мільйона тонн вугілля через спільній кордон, збільшивши прибуток для підтримки 4-мільйонного населення відокремлених районів на Сході України.

Росія повторно експортує це вугілля до третіх країн через свої морські порти, заявив Назаров, підтвердивши звинувачення української сторони в тому, що РФ сприяє розвитку торгових зв'язків з повстанцями.

Відео дня

Читайте такожЕкономіка окупованих територій Донбасу скотилася у прірву - журналісти

"Тепер вони вирішують всі свої проблеми з соціальною інфраструктурою, бюджетом та пенсіями", - сказав Назаров, який у червні був внесений до санкційного списку США за керування "проектами у сфері транспорту, торгівлі, енергетики, податків і фінансовому секторі" для проросійських сепаратистів.