Британия запретила поставки оружия в Россию / Фото УНИАН

Великобританія призупинила дію всіх ліцензій на постачання зброї, компонентів озброєнь і продукції подвійного призначення в РФ через ситуацію навколо України, йдеться в заяві канцелярії уряду країни, передає РИА Новости.

«Британський уряд переглядає економічне співробітництво з Росією. Частина сфер двостороннього співробітництва і торгівлі вже порушена (кризою навколо України). Британський уряд зробив кроки в цьому відношенні і призупинив усі наявні ліцензії та заявки на поставку Росії озброєнь, всі ліцензії на постачання продукції подвійного призначення для російських збройних сил і федеральних відомств, експортні ліцензії для поставок в треті країни, якщо існує ризик того, що кінцева продукція, яка поставляється в Росію, буде використана проти України», - йдеться в повідомленні.

При цьому уряд нагадує, що через українську кризу були скасовані всі візити на вищому рівні, візити військових фахівців командування, поїздки інвестиційних та економічних делегацій, а також повністю заморожено все військове співробітництво між країнами.

Відео дня

«Рішення про подальші дипломатичні кроки буде прийматися в узгодженні з країнами-членами G7 і Євросоюзу. Британський уряд також нагадує компаніям, що рішення про ведення бізнесу в Росії повинно прийматися на їхній ризик», - йдеться в документі.

Читайте такожЄС готує заборону на поставки до РФ високотехнологічних товарів подвійного призначення

Як повідомляв УНІАН, РФ в березні, в порушення всіх міжнародних договорів, анексувала український Крим і продовжує дестабілізувати ситуацію на сході України, направляючи туди озброєних терористів. Влада РФ надає військову, матеріально-технічну, фінансову підтримку терористичним організаціям «Донецька народна республіка» і «Луганська народна республіка».

Після анексії Криму ЄС, США, Канада, Японія та інші країни ввели персональні санкції щодо осіб у Росії, причетних до цих незаконних дій. Однак РФ не припиняє дестабілізувати ситуацію в Україні.

Читайте такожЗМІ: Канада введе нові санкції проти Росії

16 липня Європейська рада оголосила про розширення другої фази санкцій проти Росії. Також Європейська рада доручила Єврокомісії до кінця липня підготувати розширення "чорного списку" для Росії і України.

У той же день президент США Барак Обама затвердив нові санкції проти Росії у зв'язку з ситуацією в Україні, зокрема обмеження введені щодо російських компаній, які працюють у сфері оборонно-промислового і енергетичного комплексів.