За кросовер у VIP-комплектації "виклали" 1,12 млн гривень бюджетних коштів / фото autoportal.ua

Відділення Державної служби з питань безпеки харчових продуктів та захисту споживачів у Львівській області, під виглядом спеціалізованого, купило кросовер у VIP-комплектації за 1,12 мільйона гривень, повідомляється на сайті системи Prozorro.

Читайте такожХмільні держзакупівлі: портовики Одещини "затарилися" пивом на півмільйона гривень

Згідно з технічним завданням, ветеринари купили спеціалізований транспортний засіб "Ветеринарна допомога", марки Skoda Kodiag Style 2.0 TDI / 110 кВт (150 л. з). Як сказано в техзавданні, автомобіль повинен бути новим, 2018 року випуску, і сучасним. Так, у нової "швидкої допомоги" ветслужби повинен бути шкіряний салон і кермо з підігрівом для радіо і телефону, голосове керування, інформаційна навігаційна система "AMUNDSEN", Apple з'єднання і дитячі сидіння. Також комплектація передбачає спеціалізовані для ветслужби елементи. Це набір інструментів для розтину тварин, сумка з набором засобів, необхідних для надання невідкладної допомоги тваринам, сумка-холодильник на 6 літрів з хладоэлементами, термоконтейнер на 10 літрів.

Відео дня

Варто зазначити, що офіційні дилери продають машину такій комплектації (без спеціалізованих елементів) за 946,65 тисячі гривень.

Як повідомляється, тендер на поставку кросовера виграло ТОВ "Реформ" і 5 червня Госпотребслужба вже уклала з цією компанією відповідний договір.

Як повідомляв УНІАН, у квітні цього року Кабінет міністрів збільшив бюджет на покупку автомобілів державним службовцям. Вартість одного автомобіля зросла з 0,5 мільйона гривень до 1,2 мільйона гривень.

Начальником Головного управління Держпродпспоживслужби у Львівській області є Євген Баркит.

Довідка УНІАН. Система Prozorro була поширена в Україні на всіх державних замовників з 1 серпня 2016 року при проведенні закупівель товарів вартістю понад 200 тисяч гривень та послуг - понад 1,5 мільйона гривень. За час своєї роботи система дозволила заощадити понад 46 мільярдів гривень бюджетних коштів. Ключовим критерієм перемоги в тендері в рамках Prozorro є ціна, а економія коштів досягається за рахунок конкуренції за ринковим принципом. У 2017 році обсяг держзакупівель в Prozorro досяг 500,3 мільярда гривень.