Ілюстрація REUTERS

Кабінет міністрів України спростив ввезення на територію України незареєстрованих пестицидів і агрохімікатів для проведення державних випробувань та наукових досліджень, а також обробленого ними насіннєвого матеріалу.

Читайте також"Купувати потрібно сьогодні, щоб завтра вже не було пізно", - експерти про економію фермерів на добривах

Відповідне постанові Кабміну №958 від 14 листопада оприлюднено на офіційному урядовому порталі.

Відео дня

"Уряд удосконалив процедуру видачі дозволу на ввезення на митну територію України незареєстрованих пестицидів і агрохімікатів, що використовуються для проведення державних випробувань та наукових досліджень, а також обробленого ними насіннєвого (посадкового) матеріалу" - йдеться у пояснювальній записці.

Постановою передбачено скасування необхідності узгодження видачі дозволу на ввезення з Міністерством аграрної політики та продовольства і Міністерством охорони здоров'я України, і виключення необхідності отримання дубліката дозволу.

Як повідомляв УНІАН, раніше Європейська Бізнес Асоціація (ЄБА) закликала уряд спростити державну реєстрацію засобів захисту рослин при ввезенні та використанні їх в Україні.

У жовтні Державна служба з питань безпеки харчових продуктів та захисту споживачів запропонувала відновити державне регулювання використання і обороту засобів захисту рослин з метою запобігання розповсюдження фальсифікату на українському ринку добрив.