Житло в Києві цього року буде лише дорожчати / фото УНІАН

Середня вартість квартир в Києві на вторинному та первинному ринках в 2019 році збільшиться приблизно на 1%.

Читайте такожВ Україні обмежили висотність житлової забудови

Про це на прес-сніданку повідомила керівник департаменту оцінки й консалтингу NAI Ukraine Ірина Трунова.

Відео дня

"Ми припускаємо, що зростання буде приблизно на 1% цьогоріч як на вторинному, так і на первинному ринку. Як у доларах, так і в гривневому еквіваленті", – сказав вона.

За словами Trunova, для цього є низка передумов.

"Це збільшення зарплатного фонду, а також попит на вільні земельні ділянки. Ми прогнозуємо зростання на отримання дозволів на будівництво в 2019 році. Також істотний фактор, який впливатиме на вартість – введення нових містобудівних норм, зокрема, регулювання відсотка забудови ділянки", – розповіла Трунова.

Вона також зазначила, що за підсумком 2018 року на вторинному ринку житлової нерухомості ціни помірно зросли – на 0,8-1% у доларовому та гривневому вираженні.

"Найдорожчими районами залишаються: Печерський, Шевченківський та Святошинський райони (1818, 1433 і 1183 дол./кв. м відповідно). Найдешевшими залишаються райони Лівого берега столиці (Деснянський і Дарницький)", - зазначила Трунова.

Також, вона зазначила, що, за попередніми даними NAI Ukraine, попит на житлову нерухомість в Україні в 2018 році збільшився на 13% в порівнянні з попереднім роком.

Довідка УНІАН. NAI Ukraine є українським представництвом мережі консалтингових компаній NAI Global, одного з найбільших світових брокерів, який представлений в 55 країнах, 375 офісах з 6700 працівників.