В "Ощадбанку" звернули увагу на вражаючу дисципліну виплат за кредитами / фото УНІАН

Державний "Ощадбанк" за час дії державної програми щодо здешевлення заходів з енергозбереження видав "теплих" кредитів на 4 мільярди гривень, і вважає кредитування даного сегмента комерційно цікавим через високу дисципліну виплат за кредитами.

Читайте такожУкраїнцям почали видавати субсидії готівкою (відео)

Про це на прес-конференції повідомив заступник голови правління "Ощадбанку" Андрій Стецевич.

Відео дня

"Загальний обсяг портфеля становить 4 мільярди гривень", - сказав він.

Заступник голови банку звернув увагу на вражаючу дисципліну виплат за кредитами, що робить кредитування даного сегмента комерційно цікавим. Так, за його словами, частка прострочених платежів по кредитах для фізичних осіб становить 0,4%, а для Об'єднань співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ) - 0%.

Як повідомляв УНІАН, у державному бюджеті на 2019 рік передбачено 400 мільйонів гривень на програму "теплих" кредитів.

За оцінками Держенергоефективності, річна потреба у фінансуванні програми "теплих кредитів" становить 1,9 мільярда гривень.

Механізм фінансування "теплих кредитів" передбачає відшкодування 20% суми кредиту (але не більше 12 тисяч гривень) для громадян при заміні газових котлів, 35% суми кредиту (але не більше 14 тисяч гривень) на енергоефективне обладнання і матеріали для фізичних осіб, 40% тіла кредиту (але не більше 14 тисяч гривень у розрахунку на одну квартиру) на енергоефективне обладнання і матеріали для ОСББ та житлово-будівельних кооперативів. При цьому громадянам, які отримують субсидію, компенсується 70% суми кредиту.