ЄС й надалі готовий підтримувати жителів України у термомодернізації житла / фото УНІАН

Європейський Союз виділив 104 мільйони євро на реалізацію програм підвищення енергоефективності житлового фонду України.

Читайте такожОСББ збільшили суму "теплих" кредитів в 5 разів

Про це повідомила координатор сектору енергетики Представництва Європейського Союзу в Україні Ольга Бороданкова в ході церемонії підписання тристоронньої угоди між Фондом енергоефективності України, Міжнародною фінансовою корпорацією (IFC) та "Укргазбанком" про запуск програми фінансування проектів утеплення будинків для об'єднань співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ).

Відео дня

"У рамках впровадження програми підвищення енергоефективності в житлових будинках Європейський Союз направив 104 мільйони євро. На сьогодні це найбільша сума з чинних і впроваджуваних програм Євросоюзу в Україні, що свідчить про те, наскільки відкрито Євросоюз до надання допомоги Україні", - повідомила Бороданкова.

Вона зазначила, що ЄС й надалі готовий підтримувати жителів України, які "готові змінити свої споживчі звички" в бік впровадження енергоефективних заходів.

Як зазначив присутній на заході віце-прем'єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко, загалом в держбюджеті на фінансування Фонду енергоефективності закладено 1,6 мільярда гривень.

"Загальна сума фінансування фонду на рівні 1,5 мільярда гривень, які вже на рахунках фонду. Цього року закладено в бюджеті 1,6 мільярда гривень та кошти від донорів в розмірі 100 мільйонів євро", - повідомив Зубко.

Як повідомляв УНІАН, на початку червня 2017 року Верховна Рада прийняла закон про створення в Україні Фонду енергоефективності, метою якого є надання фінансової та технічної допомоги для енергомодернізації житлового фонду України. Частину коштів для роботи Фонду надається міжнародними донорами - урядом Німеччини та Європейською комісією.

В кінці березня 2018 року Кабмін затвердив положення про наглядову раду Фонду енергоефективності, а в травні - порядок його формування.

За словами прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана, загальний бюджет Фонду енергоефективності у 2019 році становитиме близько 14 мільярдів гривень.