Ілюстрація REUTERS

Вартість розміщення в готелях столиці в 2019 році збільшиться на 5-10%, водночас заповнюваність готелів у Києві збережеться на рівні 2018 року.

Читайте такожГотелі в Україні зобов'язаннями яжуть обладнати номери для осіб з інвалідністю

Про це повідомила УНІАН прес-служба консалтингової компанії Colliers International.

Відео дня

«Існує ймовірність збільшення показника середньої ціни номера (ADR) в 2019 році на 5-10%, з урахуванням підвищення цін на номери за рахунок, наприклад, розширення видів послуг та підвищення їх якості», - відзначили в компанії.

Зазначається, що, згідно з прогнозами готельєрів, істотного збільшення заповнюваності готелів Києва не очікується.

«В 2019 не планується проведення масштабних івентів, відповідно, не передбачається туристичного сплеску, який може вплинути на динаміку показника. Дані прогнози актуальні за умови продовження процесу стабілізації політичної та економічної ситуації в країні, а також відсутності різких коливань курсу гривні», - йдеться в повідомленні.

Як відзначають аналітики Colliers International, девелопери поступово повертаються до питань реалізації готельних проектів, але відкриття готелів Park Inn (в 2017 році), Aloft Hotel, Ibis та інших покрило брак якісних готелів в середньому ціновому сегменті з урахуванням поточного рівня попиту.

«Не секрет, що готелі – сегмент комерційної нерухомості, який найдовше окуповується. Поки реальна прибутковість на номер у валюті не досягне рівня прибутковості до 2014 року, рано говорити про те, що готельні проекти дійсно стануть прибутковими. Знадобиться кілька років для поглинання ринком нових об'єктів, за умови збільшення кількості туристів в Україну та підвищення показника заповнюваності», - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що в активній стадії будівництва знаходиться готель Ibis за адресою пр-т Перемоги, 55 (150 номерів), а також Adagio City Aparthotel.

Також, за даними прес-служби, у 2018 році в порівнянні з 2017 роком показник заповнюваності готелів 5* не змінився (45-50%), а в готелях середнього цінового сегмента заповнюваність збільшилася на 5% становивши 55-65% (деякі готелі з професійним управлінням, розташовані в центрі Києва, досягли рівня вище 70%).

При цьому середня ціна номера (ADR) в готелях 5* збільшився на 10% в іноземній валюті, становивши 150 євро.

В готелі 3* та 4* показник не демонстрував зростання і фактично залишився на рівні 45-50 євро і 85-90 євро відповідно (для якісних готелів).

Також, наголошується, що негативний вплив на розвиток готельної індустрії, у тому числі й на показники операційної діяльності в 2018 році надали такі чинники, як введення воєнного стану в країні, і масова ануляція заброньованих готельних номерів, починаючи з грудня 2018 року.

Довідка УНІАН. Colliers International – міжнародна консалтингова компанія, що надає послуги в сфері комерційної нерухомості. Colliers International налічує понад 12 тис. співробітників, що працюють у приблизно 300 офісах в більш ніж 60 країн світу, в тому числі на території СНД і країн Балтії.

Представництво в Україні працює з 1997 року в Києві.