До сплати визначений податок на загальну суму понад 397 млн грн / фото УНІАН

Сума податку на нерухомість, який фізичні особи сплатили до місцевих бюджетів України станом на 10 квітня поточного року зросла порівняно з аналогічним періодом минулого року на 72,6% – до 107 млн грн з 62 млн грн роком раніше.

Читайте такожЗМІ дізналися, хто очолить податкову та митницю

Про це повідомляє прес-служба Державної фіскальної служби України (ДФС).

Відео дня

«За оперативними даними, в поточному році фізичним особам – власникам об'єктів нерухомості сформовано близько 377 тис. податкових повідомлень-рішень щодо податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, що на 23 тис. більше за аналогічний період минулого року», - сказано в повідомленні.

Загалом за вказаний період до сплати визначений податок на загальну суму понад 397 млн грн, що на 134 млн грн більше, ніж роком раніше.

У прес-службі нагадали, що фізособи повинні сплатити даний податок протягом 60 днів з дня вручення податкового повідомлення-рішення.

Як повідомляв УНІАН, податок на нерухомість був введений в Україні на початку 2015 року з набуттям чинності нового Податкового кодексу. Податком обкладаються квартири площею понад 60 квадратних метрів і будинки площею більше 120 квадратів.

Оподаткуванню також підлягає загальна площа об'єкта житлової та нежитлової нерухомості, в тому числі його частин (гаражі, господарські будівлі, майстерні, офісні приміщення тощо).