Ліга авторських прав отримала право збирати роялті з готелів і ресторанів / фото ТАОР

За результатами відкритого конкурсу в рамках реформування системи колективного управління для ефективного збору і розподілу винагороди на користь авторів "Українська ліга авторських і суміжних прав" отримала право збирати роялті з готелів і ресторанів за музику, а "Український музичний альянс" - право на збір винагороди за трансляцію звукозаписів телерадіоорганізаціями. Про це повідомила прес-служба Міністерства економічного розвитку і торгівлі України.

Читайте такожРесторани Дубаю зобов'язаннями яжуть вказувати калорійність страв

«Громадська спілка «Українська ліга авторських і суміжних прав» отримала ексклюзивне право збирати винагороду (роялті) за звучання звукозаписів пісень в установах індустрії гостинності - готелях, кафе, ресторанах та інших закладах HoReCa - Hotel, Restaurant, Cafe/Catering ("готель-ресторан-кафе"), - сказано в повідомленні. - А громадська спілка «Український музичний альянс» отримав право на збір винагороди за трансляцію звукозаписів телерадіоорганізаціями, провайдерами програмної послуги, онлайн-мовниками та іншими особами, що здійснюють публічне мовлення".

Відео дня

Як відзначають в Мінекономрозвитку, зібрані цими організаціями колективного управління кошти в подальшому будуть розподілятися між виконавцями, виробниками фонограм і відеограм за прозорими процедурами.

Відповідні рішення Комісії з акредитації затверджено наказами Мінекономрозвитку, додали в прес-службі.

Довідка УНІАН. Українська ліга авторських і суміжних прав (УЛАСП) - організація колективного управління, створена з метою управління майновими авторськими і суміжними правами на колективній основі. Діяльність організації полягає в наданні суб'єктам господарської діяльності дозволів на використання музичного контенту способом публічного виконання, а також збір, розподіл і виплата роялті правовласникам.

Український музичний альянс - недержавне і некомерційне об'єднання суб'єктів суміжних прав. Робота організації спрямована на забезпечення дотримання авторського й суміжних прав, отримання правовласниками належної винагороди і на розвиток музичної індустрії.