Ілюстрація REUTERS

Прем'єр-міністр Росії Дмитро Медведєв 6 червня підписав постанову, яка дає можливість приховати частину даних в російському Єдиному державному реєстрі юридичних осіб (ЄДРЮО).

Читайте такожЗ 2014 року Росія вкрала в України понад 9 мільярдів кубометрів природного газу - Зеркаль

Документ опублікований на офіційному порталі розкриття нормативних актів, передають «Крим.Реалії».

Відео дня

Згідно з документом, доступ до інформації в ЄДРЮО про співвласників, керівників, ліцензії юрособи може бути закритий у трьох випадках: компаніям, щодо яких діють іноземні санкції; компаніям уповноважених банків для держоборонзамовлення; компаніям, які знаходяться, працюють або зареєстровані в анексованому Криму.

Зокрема, може бути закрита інформація про філії та представництва юридичної особи в анексованому Криму, а також інформація про співвласників, керівників компанії та ліцензії, які має фірма.

Нагадаємо, в лютому 2014 року в Криму з'являлися озброєні люди у формі без розпізнавальних знаків, які захопили будівлю Верховної ради Криму, сімферопольський аеропорт, Керченську поромну переправу, інші стратегічні об'єкти, а також блокували дії українських військ. Російська влада спочатку відмовлялася визнавати, що ці озброєні люди є військовослужбовцями російської армії. Пізніше президент Росії Володимир Путін визнав, що це були російські військові.

16 березня 2014 року на території Криму і Севастополя пройшов невизнаний більшістю країн світу «референдум» про статус півострова, за результатами якого Росія включила Крим до свого складу. Ні Україна, ні Європейський союз, ні США не визнали результати голосування на «референдумі». Президент Росії Володимир Путін 18 березня оголосив про «приєднання» Криму до Росії.

Міжнародні організації визнали окупацію та анексію Криму незаконними і засудили дії Росії. Країни Заходу ввели економічні санкції. Росія заперечує анексію півострова і називає це «відновленням історичної справедливості». Верховна Рада України офіційно оголосила датою початку тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією 20 лютого 2014 року.