Ілюстрація REUTERS

Урядовий комітет з питань європейської, євроатлантичної інтеграції, міжнародного співробітництва та регіонального розвитку доручив профільним міністерствам відпрацювати і винести на засідання Кабміну проект актів уряду про додаткове виділення 380,7 млн грн на фінансування програми «теплих кредитів» для ОСББ цього року.

Читайте такожУ всіх українських багатоповерхівках з'являться лічильники тепла: в Кабміні назвали терміни

Про це сказано в повідомленні, розміщеному на урядовому порталі.

Відео дня

«За результатами засідання урядового комітету ухвалено рішення опрацювати проекти актів профільними міністерствами в найкоротші терміни і винести на розгляд уряду. Сподіваємося на швидке рішення уряду і Комітету Верховної Ради з питань бюджету про збільшення фінансування програми «теплих кредитів» для ОСББ цього року», - сказано в повідомленні.

За прогнозними даними, у разі збільшення фінансування програми для об'єднання співвласників багатоквартирних будинків у 2019 році ще близько 3 тисяч ОСББ (понад 230 тисяч сімей) зможуть скористатися «теплими кредитами», а загальний обсяг кредитів, які зможуть залучити ОСББ, досягне понад 760 млн грн .

Як повідомляв УНІАН, механізм фінансування «теплих кредитів» передбачає відшкодування 20% суми кредиту (але не більше 12 тис. грн) для громадян при заміні газових котлів, 35% суми кредиту (але не більше 14 тис. грн) на енергоефективне обладнання і матеріали для фізичних осіб, 40% тіла кредиту (але не більше 14 тис. грн у розрахунку на одну квартиру) на енергоефективне обладнання і матеріали для ОСББ і житлово-будівельних кооперативів. При цьому громадянам, які отримують субсидію, компенсується 70% суми кредиту.