Ілюстрація / REUTERS

Мексика першою з трьох країн ратифікувала нову торговельну угоду зі Сполученими Штатами Америки і Канадою.

У ході голосування в Палаті сенаторів у середу, 19 червня, 114 осіб схвалили договір, що отримав назву USMCA. Чотири сенатори проголосували проти, повідомляє dw.com.

Новий договір багато в чому ідентичний до Північноамериканської угоди про вільну торгівлю (NAFTA), яку він покликаний замінити. Однак USMCA встановлює нові правила для автомобільного сектора. Цей захід спрямований на збільшення зарплат мексиканських робітників.

Відео дня

Читайте такожВашингтон скасував мита на сталь і алюміній з Канади та Мексики

Договір додасть впевненості інвесторам і стимулює появу нових робочих місць в країні, написала мексиканський міністр економіки Грасьєла Маркес Колін на сторінці в Twitter.

Мексика "посилає світу виразне повідомлення" завдяки ратифікації документа, заявила сенатор Джина Крус від мексиканського штату Нижня Каліфорнія. "Торговельні війни не працюють", - підкреслила вона.

Угоду між Сполученими Штатами, Мексикою і Канадою про вільну торгівлю було підписано лідерами трьох країн у листопаді 2018 року. Президент США Дональд Трамп вважав NAFTA, котра діє з 1994 року, є невигідною для Сполучених Штатів.