Ілюстрація / REUTERS

Пенсійний фонд України (ПФУ) почав масштабне оцифрування паперових пенсійних справ (ретроконверсію), в ході якої планується перевести 10 мільйонів чинних пенсійних справ в електронний формат до 2024 року.

Читайте також"Е-пенсія": в Україні запустили сервіс для подачі заявок на виплати онлайн

Про це повідомила прес-служба ПФУ.

Відео дня

"Переведення пенсійних справ в електронний формат здійснюється в рамках реалізації Пенсійним фондом України проекту "Е-ПЕНСІЯ", який, серед іншого, передбачає дистанційну подачу документів для призначення пенсій через веб-портал електронних послуг Фонду та створення спеціального мобільного додатку", – йдеться в повідомленні.

Наголошується, що введення електронного формату дозволить пенсіонерам отримувати доступ до матеріалів своєї справи у будь-якому сервісному центрі ПФУ самостійно, або через веб-портал електронних послуг Фонду, а також створить можливість отримувати послуги незалежно від місця проживання.

При цьому звільнені архівні приміщення органів ПФУ можна буде використовувати для покращення умов обслуговування громадян.

Центри ретроконверсії вже працюють в Київській, Херсонській, Хмельницькій та Чернівецькій областях, де розгорнуто необхідне апаратне і програмне забезпечення і створені спеціальні структурні підрозділи. В інших областях такі центри ПФУ планує відкрити до кінця вересня 2019 року.

Як повідомляв УНІАН, голова Пенсійного фонду України Євген Капінус повідомив, що Пенсійний фонд планує скоротити кількість своїх відділень по країні з 600 до 55.