Радник президента США з питань нацбезпеки прибув до Києва / фото УНІАН

Радник президента Сполучених Штатів Америки з питань національної безпеки Джон Болтон і секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Данилюк обговорили шляхи захисту промисловості від ризиків недобросовісної економічної поведінки Китаю.

Читайте такожТрамп планує зустрітись із Зеленським у Варшаві – Болтон

Про це йдеться в повідомленні Посольства США в Україні в мікроблозі Twitter.

Відео дня

Зокрема, під час сьогоднішньої зустрічі в Києві секретар РНБО розповів раднику президента США про прогрес України в реформуванні сектору безпеки.

"Посол Болтон обговорив те, як Сполучені Штати можуть підтримувати зусилля України щодо більш тісної інтеграції в євроатлантичне співтовариство і захисту промисловості від ризиків недобросовісної економічної поведінки Китаю", - наголошується в повідомленні.

Також, як повідомили в прес-службі РНБО, Данилюк і Болтон обговорили активізацію відносин України та Сполучених Штатів Америки у сфері безпеки.

Секретар РНБО подякував раднику Дональда Трампа та американським партнерам за підтримку діяльності команди президента Володимира Зеленського. «Наша співпраця відкриває багато перспектив для обох країн», - сказав Данилюк.

Як пише «Європейська правда», за інформацією The Wall Street Journal, Болтон під час візиту до Києва буде намагатися переконати українське керівництво відмовитися від ідеї продажу компанії "Мотор-Січ" китайському холдингу Beijing Skyrizon Aviation.

Видання зазначило: угода щодо "Мотор Січі" сприймається американськими чиновниками як черговий крок Китаю до розширення своєї військової спроможності.

Придбання компанії "Мотор Січ" сприятиме нарощуванню воєнних сил Китаю, що Вашингтон намагається стримати шляхом введення ембарго на продаж товарів військового призначення.