Є ряд документів, які поки не можна перевести в цифру через закони / фото УНІАН

Міністр кабінету міністрів України Дмитро Дубілет повідомив, що уряд з 1 жовтня поточного року відмовиться від документообміну, а не документообігу. Про це він написав на своїй сторінці в Facebook.

Читайте такожНовий міністр Дубілет розповів про перші перемоги в боротьбі з рейдерством

«Три важливі уточнення. Перше. Вчора ЗМІ поширили новину про те, що ми хочемо заборонити паперовий документообіг. Тут, на жаль, закралася помилка. Документообмін — це обмін документами між органами. Документообіг — це процеси узгодження документів усередині держорганів. Поки що йдеться лише про документообмін. А повна діджиталізація документообігу — це завдання на найближчі 1-2 роки», - написав він.

Відео дня

Також Дубілет зазначив, що є ряд документів (їх порівняно небагато), які поки не можна перевести в цифру через закони. «Їх ми у вересні не чіпаємо. Ми їх ретельно проаналізуємо і теж оцифруємо, але для цього потрібно буде змінювати закони. Сподіваюся, до кінця року внесемо до Ради пропозиції», - написав міністр.

Дубілет додав, що зараз переводять документи в цифровий вигляд одним махом, не розбираючись в їх суті. «Однак, впевнений, 90% цих документів не потрібні самі по собі — ні на папері, ні в цифрі. Найближчим часом почнемо їх ревізію і випалювання. Краще, ніж електронний документ, може бути тільки неіснуючий документ», - резюмував міністр.

Як повідомляв УНІАН, прем'єр-міністр Олексій Гончарук 2 вересня заявив, що Україна повністю відмовиться від паперового документообігу між державними органами з 1 жовтня поточного року.

«З 1 жовтня ми плануємо повністю відмовитися від паперового документообігу. Ми плануємо заборонити використання і обмін між держорганами папірцями. Це дуже амбітне завдання, яке стоїть перед нашим міністром Кабінету міністрів... Воно дуже складне, бо органів багато, систем багато, це все необхідно синхронізувати, але я вірю, що у нас це може вийти», - сказав прем'єр.

Також він заявив, що наступний - 2020 рік стане роком тотальної цифровізації країни, це означає, що після 2020 року українська держава має бути повністю в смартфоні.