Дмитро Фірташ / REUTERS

Сьогоднішнє рішення Антимонопольного комітету України про примусовий поділ групи компаній Ostchem бізнесмена Дмитра Фірташа, яка займається виробництвом азотних добрив, ставить під загрозу існування української хімічної промисловості та буде оскаржено в суді, повідомили в Group DF.

Читайте такожКитайські компанії вже купили акції заводу "Мотор Січ", тепер рішення за АМКУ

«Деякі оцінки та положення не витримують жодної критики й свідчать про лобіювання інтересів із боку конкурентів української хімічної промисловості. Таким чином, своїм рішенням АМКУ фактично вирішив стратегічне завдання в першу чергу російських конкурентів зі знищення вітчизняного хімпрому», - сказано в повідомленні.

Відео дня

На думку компанії, таке рішення АМКУ ставить під загрозу існування цілої стратегічно важливої галузі - української хімічної промисловості.

«Враховуючи, що рішення АМКУ ухвалено з грубими порушеннями закону, процедури, без доказів і аргументів, Group DF безумовно оскаржуватиме це рішення в судах усіх рівнів, і ми не сумніваємося в тому, що нам вдасться захистити інтереси українського виробника та зберегти вітчизняний хімпром» , - сказано в повідомленні.

У Group DF висловили надію, що АМКУ незабаром отримає нове керівництво, яке об'єктивно розбереться в ситуації й діятиме в інтересах українських виробників.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні Антимонопольний комітет України ухвалив рішення про примусовий поділ групи компаній Ostchem бізнесмена Дмитра Фірташа.

До заводів групи компаній застосовано санкцію у вигляді примусового поділу, який має відбутись впродовж 9 місяців.