Кабмін хоче знизити ренту на видобуток бурштину / фото УНІАН

Кабінет міністрів України хоче знизити ренту на видобуток бурштину до 15% з 25%, з метою легалізації його видобутку, повідомив в ефірі одного з телеканалів міністр енергетики та захисту навколишнього середовища Олексій Оржель.

Читайте такожЯк українці ставляться до видобутку бурштину та грального бізнесу: опитування

«В уряді розглядався пакет законопроектів про вирішення ситуації з бурштином. Ми намагаємося легалізувати цей процес і вирішити проблему, яку маємо з нелегальним видобутком бурштину. Там закладається ідея зниження рентного платежу на бурштин з 25% до 15%», - сказав Оржель.

Відео дня

«Ми хочемо тим людям, які готові легалізуватися і нормально виконувати завдання з видобутку бурштину, ми намагаємося дати їм економічні стимули», - додав міністр.

Як повідомляв УНІАН, на засіданні 29 вересня Кабінет міністрів прийняв пакет законопроектів для впорядкування діяльності з видобутку бурштину в Україні.

Раніше президент України Володимир Зеленський закликав Кабінет міністрів розробити і внести до парламенту законопроекти про легалізацію грального бізнесу та видобутку бурштину до 1 жовтня 2019 року.

За оцінками експертів, бюджетні втрати України від нелегального грального бізнесу, видобутку бурштину та вирубки лісу становлять 400 млн дол. у рік.