Фото desna.football

Чернігівський футбольний клуб «Десна», що займає зараз лідируючі позиції в Українській Прем'єр-Лізі, цього року підписав угоду з Millstone & Co, за якою інвестиційна компанія буде виступати фінансовим радником ФК протягом сезону 2019-2020 років.

"Спорт завжди був у фокусі нашої уваги. На наше переконання, залучення інвестицій в цю сферу – ще один перспективний напрям роботи для Millstone & Co. У нас уже є успішний досвід такої діяльності в Польщі – там ми консультуємо місцеві футбольні клуби. Тому можливість вперше застосувати цей досвід в Україні дозволить нашій компанії не тільки допомогти в розвитку ФК «Десна», але й українського футболу в цілому", - зазначив керуючий партнер інвестиційної компанії Millstone & Co Михайло Жернов.

Фахівці відзначають, що одна з основних проблем, з якими стикаються футбольні клуби в останні роки, пов'язана зі стійким розвитком. На їхню думку, галузь рухається в тому напрямку, де прибутковість вже не є недосяжним поняттям і при такому сценарії клуби, які досягли найбільших успіхів у розвитку та продажу гравців, найімовірніше, будуть мати конкурентні переваги.

Відео дня

Зазначимо, що Футбольний клуб "Десна" впевнено виступає в Чемпіонаті і Кубку України. Найбільш відомий вихованець «Десни» - лідер національної збірної Андрій Ярмоленко, який на даний момент виступає в англійській Прем'єр-лізі та захищає кольори "Вест Хема".

Для довідки:

Millstone & Co - спільна польсько-українська приватна інвестиційна компанія з 20-річним досвідом роботи, надає послуги по залученню капіталу, злиття і поглинання (M&A), управління активами, здійснення інвестицій, і зосереджена в своїй діяльності на Центральній та Східній Європі.