Денис Шмигаль / REUTERS

Новопризначений прем'єр-міністр Денис Шмигаль під час Години запитань до уряду в сесійному залі Верховної Ради назвав перші три кроки свого Кабінету міністрів з метою відродження промисловості в Україні.

Читайте такожДержстат "зупинив" падіння промисловості, змінивши методологію розрахунків

«Крок номер один - отримати відповідь від наших промисловців, підприємців, малого і середнього бізнесу, що їм потрібно. А це близько 100 кроків, які потрібно зробити уряду, парламенту, щоб бізнес відчув себе вдома, міг спокійно робити свою роботу, створювати робочі місця і платити податки. Тому перший крок - відверта розмова з бізнесом», - сказав він.

Відео дня

Другим важливим кроком для допомоги промисловості Шмигаль назвав роботу на зовнішніх ринках з метою розвинути експортний потенціал.

«На сьогодні Україна мало не єдина країна, яка не займалася до цього часу лобізмом наших промисловців і аграріїв на міжнародних ринках. Вони самі для себе шукали збут, і ми єдині, напевне, у світі, хто не лобіював своїх виробників, аграріїв, промисловців», - сказав він.

Також прем'єр планує створити податкові стимули для розвитку промисловості.

«Третє - створення відповідних умов з огляду на податки, і зайнятість для бізнесу. Це загальні фрази, звичайно, але це третя умова випливає з першої. Те, що ми почуємо від промисловців і підприємців, так і будемо працювати, щоб створити ці умови», - сказав він.

Як повідомляв УНІАН, промислове виробництво в Україні в 2019 році впало на 1,8% після зростання на 1,1% в 2018 році.

Спад промислового виробництва в Україні в січні 2020 року в річному вираженні - до січня 2019 року - без урахування коригування на ефект календарних днів зменшився до 5,1% після падіння на 8,3% в грудні.