Ілюстрація REUTERS

Державна митна служба України у вихідні зупинила спробу експортувати з країни понад 130 тисяч штук медичних масок, вивезення яких в рамках боротьби з коронавірусом на сьогодні заборонено.

Читайте такожДнями лікарні й аптеки буде "насичено" масками й антисептиками - Аваков

Про це повідомив голова Митної служби Максим Нефьодов на брифінгу, присвяченому заходам щодо протидії розповсюдження коронавірусної інфекції в Україні.

Відео дня

"Тільки за вихідні спільними зусиллями зупинений експорт понад 130 тисяч штук масок різних типів", - сказав Нефьодов.

У зв'язку з цим він закликав вітчизняний бізнес проявляти соціальну відповідальність і "турбуватися про громадян України".

13 березня міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков повідомив, що в аеропорту "Бориспіль" заарештували вантаж медичних масок масою 1,5 тонни, які хотіли вивезти в Об'єднані Арабські Емірати та Італію.

Як повідомляв УНІАН, Кабінет міністрів затвердив обмежувальні заходи через загрозу епідемії коронавірусної інфекції в Україні та для недопущення розповсюдження COVID-19, серед яких ввів карантин у навчальних закладах країни терміном на три тижні, з 12 березня.

Крім того, Кабмін вів заборону на експорт засобів індивідуального захисту протиепідемічного призначення українського виробництва, до 6 червня, і має намір забезпечити вітчизняні підприємства державним замовленням.

14 березня уряд України тимчасово заборонив в'їзд до України іноземцям та закрив міжнародне регулярне пасажирське сполучення.

Так, відповідним документом передбачено: тимчасово закрити з 00:00 17 березня по 3 квітня пункти пропуску через державний кордон України для міжнародного регулярного пасажирського сполучення (за винятком ряду категорій громадян); тимчасово заборонити з 00:00 16 березня по 3 квітня перетинання державного кордону на в'їзд в Україну для іноземців та осіб без громадянства (за винятком ряду категорій громадян).