Ілюстрація REUTERS

Спад промислового виробництва в Україні в лютому 2020 року в річному вираженні – до лютого 2019 року – без урахування коригування на ефект календарних днів зменшився до 1,5% після падіння на 5,1% в січні.

Читайте такожУ Зеленського озвучили оптимістичний варіант розвитку ситуації: економіка впаде на 5%

Як повідомляється на сайті Державної служби статистики України, з урахуванням коригування на ефект календарних днів промвиробництво в лютому в річному вираженні впало на 4,1%.

Відео дня

У порівнянні з попереднім місяцем промвиробництво в лютому зросло на 0,4% без урахування коригування на ефект календарних днів і впало на 0,2% - з урахуванням коригування.

За інформацією Держстату, найбільше падіння в річному вираженні зафіксоване у видобутку кам'яного та бурого вугілля – 15,3%, машинобудуванні – 13,2%, виробництві комп'ютерів, електронної та оптичної продукції – 13%.

Зростання в річному вираженні зафіксоване в хімічній промисловості – на 22,5%, виробництві виробів з деревини, виробництві паперу та поліграфічної діяльності – на 12,7%, виробництві харчових продуктів, напоїв та тютюнових виробів – 6,6%.

Держстат нагадав, що дані наводяться без урахування окупованих територій Автономної Республіки Крим, а також окупованих територій в Донецькій і Луганській областях.

Як повідомляв УНІАН, промислове виробництво в Україні у 2019 році впало на 1,8% після зростання на 1,1% у 2018 році.