Ілюстрація REUTERS

В Україні вартість оренди нерухомості з-за карантину різко обвалилася. Попит упав на 70-80%, а ціни довелося опускати майже на 30-40%. Приміром, двокімнатна квартира в Києві недалеко від метро можна орендувати за 6 тисяч гривень на місяць.

Читайте такожВ Україні 90% людей не можуть купити собі житло через високу вартість

Про це повідомляє Obozrevatel з посиланням на експерта у сфері нерухомості Максима Бабуряка.

Відео дня

За його словами, одразу з початком карантину попит на квартири знизився на 70-80%. Всі, хто до цього здавав квартири подобово, повністю позбулися своїх клієнтів і почали шукати постояльців на кілька місяців. В результаті ціни довелося різко знижувати.

"Зараз дуже складно здати квартиру. Переглядів немає, ріелтори залишилися без роботи. Якщо раніше на хороший об'єкт в економ-сегменті могло бути по 3-5 переглядів на день, зараз навіть не телефонують", - розповідає Бабуряк.

Якщо раніше вартість оренди однокімнатної квартири стартувала від 8 тисяч гривень, зараз таку ж квартиру можна зняти за 4-6 тисячі гривень. Деякі пропонують двокімнатні за ціною в 6 тисяч гривень, однак й на такі пропозиції охочі не знаходяться.

Правда, як пояснює ріелтор, така ціна буде дійсна лише кілька місяців, після власники запропонують вже інші умови. Бабуряк радить: відразу домовлятися про оренду щонайменше на рік й прописувати в договорі, як і за яких умов може бути підвищена ціна.