Ілюстрація REUTERS

В Іспанії протягом березня 2020 року рекордна кількість людей зареєструвались як безробітні в результаті карантинних обмежень.

Читайте такожУ Єврокомісії вибачилися перед Італією за запізнілу реакцію на пандемію коронавірусу

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на EL PAIS.

Відео дня

У березні понад 300 тисяч громадян Іспанії зареєструвались як безробітні для отримання соціальної допомоги від держави, втративши роботу через карантинні обмеження.

Загальна кількість безробітних сягнула 3,5 мільйона. Це історичний максимум для країни.

За даними Міністерства соціальної політики Іспанії, загальна кількість працевлаштованих людей, які платять соціальні внески в бюджет, знизилася вже на 834 тисячі.

Як зазначає міністр соціальної політики Хосе Ескріва, якщо під час кризи 2008 року кількість людей, які перестали платити внески, досягла приблизно 900 тисяч за період з жовтня 2008 по лютий 2009 року, то у 2020 році це сталося за кілька тижнів.

Станом на 1 квітня, кількість заражень коронавірусом в Іспанії перевищила 100 тисяч, померлих – вже понад 9 тисяч. За останню добу в Іспанії зареєстрували 864 смерті від коронавірусної хвороби – максимальна кількість з початку епідемії.

Нагадаємо, вчора Єврокомісія анонсувала створення механізму скороченого робочого дня SURE для пом'якшення економічних наслідків пандемії для країн, найбільш постраждалих від коронавірусу, зокрема, Італії та Іспанії.

Раніше євродепутати затвердили інвестиційну ініціативу Corona Response. Вона призначена для того, щоб якомога швидше спрямувати 37 млрд євро з доступних фондів ЄС для громадян, регіонів і країн, які найбільше постраждали від пандемії.