REUTERS

Вже у 2016 році у вільний обіг надійде нова криптовалюта — долари Bitwalking (BW$), заробити які зможе кожен, хто багато ходить пішки, повідомляє Бі-бі-сі. Просто встановивши на своєму смартфоні спеціальну програму, власник гаджета зможе отримувати по одному BW$ за кожні пройдені 10 тис. кроків, що становить приблизно 7-8 км.

Як саме будуть підраховуватися зроблені кроки, поки не розкривається, для верифікації будуть використовуватися дані GPS і зв'язок Wi-Fi.

За даними Бі-бі-сі, японська компанія Murata вже працює над створенням фітнес-браслета, здатного показувати власнику, скільки BW$ той вже заробив, японські інвестори вклали в фінансування проекту Bitwalking близько $10 млн, а один із британських банків зараз веде переговори про те, щоб стати офіційним партнером.

Відео дня

У подальшому до участі в проекті планується залучити також компанії, що спеціалізуються на виробництві спортивного одягу та взуття, служби охорони здоров'я й організації захисту навколишнього середовища, а також роботодавців, які бажають преміювати своїх співробітників за те, що ті ведуть здоровий спосіб життя.

Читайте такожТворець МММ похвалився, що здатний обвалити курс біткоіна

На думку авторів проекту, на початковому етапі курс BW$ буде прирівняний до одного долара США. При цьому криптодоларами можна буде розплачуватися в спеціальному інтернет-магазині або обмінювати їх на більш традиційну валюту. Згодом організатори проекту сподіваються розширити число компаній, що беруть BW$ в якості оплати за свої товари і послуги.

У розвинених країнах середньостатистичний учасник проекту Bitwalking, як передбачається, зможе заробляти близько 15 BW$ в місяць. Однак місцем тестування Bitwalking обрана Малаві. У цій бідній африканській країні середня зарплата сільських жителів становить близько $1,5 в день, і організатори проекту розраховують, що саме тут BW$ будуть особливо затребувані.