Беларусь рассчитывает на полную отмену санкций ЕС и США в ближайшее время / n1.by

Міністр констатував, що білоруська сторона просунулася по шляху нормалізації відносин з Європейським Союзом і Сполученими Штатами Америки, були припинені обмежувальні заходи проти Білорусі.

"Ми сподіваємося, що найближчим часом відбудеться і повне скасування цих санкцій", - сказав Володимир Макей.

Читайте такожБілорусь відмовилася слідом за РФ виходити з зони вільної торгівлі з УкраїноюКерівник зовнішньополітичного відомства вважає, що надалі при вибудовуванні відносин із західними партнерами не треба влаштовувати якісь змагання або тим більше чинити тиск один на одного.

Відео дня

"Діалог передбачає нормальну, рівноправну розмову всіх залучених до неї суб'єктів, - додав він. - Ми завжди виступали за такий підхід. І, дійсно, завдяки тому, що наші європейські і американські партнери за минулий час змогли глянути по-іншому на Білорусь, зрозуміти мотиви прийняття державних рішень в Білорусі, пов'язаних з реалізацією зовнішньополітичної, зовнішньоекономічної діяльності, це допомогло нам повернутися до атмосфери взаєморозуміння".

Білорусь розглядає призупинення певних обмежувальних заходів з боку Європейського Союзу та Сполучених Штатів Америки як проміжний крок. "Остаточним кроком повинно бути повне скасування відповідних обмежувальних заходів, що, звичайно ж, вивело б співпрацю з нашими європейськими партнерами на абсолютно новий рівень. Але ми спокійно дивимося на події та розуміємо, що в силу, скажімо, такої завантаженості потужної бюрократичної машини в Брюсселі ці процеси відбуваються повільно, не так, як хотілося б, але ми маємо намір і далі спокійно працювати з нашими європейськими та американськими партнерами", - підсумував міністр.