REUTERS

Кондитерська корпорація Roshen заявляє про масову розсилку хакерами вірусних повідомлень від її імені.

«Повідомляємо, що, використовуючи ім'я компанії Roshen, невідомі особи розсилають електронні листи з небезпечними вірусами. У ці листи вкладені файли з вірусами, які «вбивають» всю інформацію на вашому електронному носії», - написала компанія на своєму офіційному сайті.

У відповідь на запит УНІАН прес-служба компанії повідомила, що вперше випадок вірусної розсилки від імені Roshen був зафіксований 4 квітня, після чого компанія подала заяву до кіберполіції, яка займається вивченням цієї справи.

Відео дня

Прес-служба уточнила, що хакери здійснюють розсилку інфікованих листів від імені HR-департаменту корпорації. Як правило, зловмисники відправляють листи, позначені темою «Відскановані документи», на адреси компаній, з якими співпрацює Roshen.

Також прес-служба додала, що розсилка ведеться не з серверів Roshen. Як повідомили співробітники компанії кіберполіції, хакери володіють базою зламаних серверів.

«Спочатку вони (листи - УНІАН) відправлялися з Німеччини, потім Казахстану, Росії, України», - повідомила прес-служба корпорації Roshen.

Корпорація Roshen – один із найбільших в Україні виробників кондитерських виробів. До складу Roshen входять українські фабрики у Києві, Вінниці та Кременчуці; дві виробничі площадки Липецької кондитерської фабрики (Росія), Клайпедська кондитерська фабрика (Литва), Bonbonetti Choco Kft (Будапешт, Угорщина), а також масло-молочний комбінат «Бершадьмолоко», який забезпечує фабрики корпорації молочною сировиною.

Читайте такожпередав свою частку (85%) в «сліпий» траст

Читайте такожRothschild підтвердила передачу Roshen в траст

Компанія має мережу з 37 фірмових магазинів, з яких 28 розташовані в Києві та передмісті столиці, 6 – у Харкові, 3 – у Вінниці.