Призначений комісаром ЄС з питань розширення та Європейської політики сусідства (ЄПС) Штефан ФУЛЕ (Чехія) планує на 2013-2017 роки розширити фінансову допомогу країнам-кандидатам на членство у Європейському Союзі і сусідам.

Як передає власний кореспондент УНІАН у Брюсселі, про це йдеться у його відповідях на анкету Європарламенту, яку він заповнив перед схваленням парламентом нового складу Єврокомісії.

“Я забезпечу ранній старт підготовки до розширення можливостей чинних Інструмента з допомоги перед вступом до ЄС та Інструмента європейського сусідства та партнерства на 2013-2017 роки”, - написав він.

Відео дня

Ш.ФУЛЄ зауважив, що планує посилити ефективність допомоги ЄС та ефективне управління її наданням.

Говорячи про допомогу країнам-сусідам, комісар зазначив, що ефективна технічна допомога має все більше допомагати розвитку економік сусідніх країн, готувати їх до конкуренції з економікою ЄС у процесі подальшої економічної інтеграції.

Говорячи про пріоритети роботи на посаді комісара, Ш.ФУЛЄ заявив, що планує вже у 2010 році завершити переговори про приєднання Хорватії до ЄС, продовжити переговори з Туреччиною, розпочати переговори про вступ з колишньою югославською республікою Македонією, інтенсифікувати відносини у рамках Східного партнерства та Союзу для Середземномор’я.

Як повідомляв УНІАН, 25 листопада Президент Єврокомісії Жозе Мануель БАРРОЗУ повідомив про те, що всі країни-члени ЄС представили кандидатів на посади комісарів, а також розподілив портфелі між майбутніми комісарами.

З 11 по 19 січня 2010 року Європарламент планує провести слухання з кандидатами на посади членів Єврокомісії і потім визначитися щодо своєї підтримки нового складу Єврокомісії. Перед проведенням слухань усі призначені країнами-членами комісари надіслали у Європарламент свої резюме, декларації про прибутки і відповіді на анкету, розроблену депутатами Європарламенту.