Президент України Віктор ЮЩЕНКО не має наміру на виборах глави держави знімати свою кандидатуру на користь лідера «Фронту змін» Арсенія ЯЦЕНЮКА, але не виключає, що А.ЯЦЕНЮК може стати прем’єр-міністром.

Про це він сказав в ефірі у програми «Велика політика» на телеканалі «Інтер».

Відповідаючи на запитання, чи готовий він зняти свою кандидатуру, наприклад, на користь А.ЯЦЕНЮКА, Президент зауважив: «Це нелогічно».

Відео дня

Водночас він не виключив, що деякі кандидати з демократичного табору зроблять це на його користь. Зокрема, В.ЮЩЕНКО не виключив можливість об’єднання з В.ЯЦЕНЮКОМ. «Ця тема стає більш актуальною і вірогідною», - сказав він.

Відповідаючи на запитання, чи готовий А.ЯЦЕНЮК до такого об’єднання, В.ЮЩЕНКО зауважив, що це покаже час. «Це його позиція, але я думаю, що здоровий глузд зараз говорить на користь того, що з кожним днем, з кожним тижнем ми всі починаємо усвідомлювати, що генеральний бій сьогодні полягає не в прізвищах, а в цінностях», - зауважив В.ЮЩЕНКО.

Він висловив переконання, що з кожним днем діалог щодо об’єднання кандидатів демократичного табору «стає більш раціональним, стає більш вмотивованим ніж пару тижнів назад».

При цьому в ході дискусії щодо можливих змін у команді В.ЮЩЕНКА після його перемоги на виборах він не виключив, що А.ЯЦЕНЮК зможе обійняти посаду прем’єр-міністра.

Також В.ЮЩЕНКО вкотре підкреслив, що жодних домовленостей з лідером Партії регіонів В.ЯНУКОВИЧЕМ у нього бути не може. Він пообіцяв, що ніколи не буде прем’єр-міністром за Президента В.ЯНУКОВИЧА, як і В.ЯНУКОВИЧ ніколи не буде прем’єр-міністром за Президента В.ЮЩЕНКА.