Верховна Рада ухвалила Закон «Про ратифікацію угоди про грант (Проект ядерної безпеки Чорнобильської АЕС) між Європейським банком реконструкції та розвитку (як розпорядником коштів гранту з Рахунку ядерної безпеки), Кабінетом міністрів України та Державним комітетом ядерного регулювання України».

Як передає кореспондент УНІАН, за дане рішення проголосували 318 з 432 народних депутатів, зареєстрованих у сесійній залі.

Як повідомила на засіданні парламенту голова Держкомітету ядерного регулювання Олена МИКОЛАЙЧУК, одним із проектів є побудова сховища для відпрацьованого ядерного палива Чорнобильської АЕС, так званий СВЯП-2. Вона зазначила, що це сховище мало бути побудоване ще в 2003 році.

Відео дня

За словами О.МИКОЛАЙЧУК. сховище було побудоване, але через «неналежну якість його будівництва, через помилки в проектуванні воно не може використовуватися».

Як сказала О.МИКОЛАЙЧУК, даною угодою передбачено виділення 3,5 млн. євро. Вона зазначила, що ці кошти мають піти на будівництво СВЯП-2, яке має здійснюватися з дотриманням міжнародних стандартів ядерної та радіаційної безпеки.