Діючий Президент України Віктор ЮЩЕНКО сприяв перемозі лідера Партії регіонів Віктора ЯНУКОВИЧА на президентських виборах.

Таку думку висловив сьогодні керівник корпорації стратегічного консалтингу «Гардаріка» Костянтин МАТВІЄНКО під час відео-мосту «Київ-Москва».

«Саме позиція ЮЩЕНКА визначила перемогу ЯНУКОВИЧА», - сказав К.МАТВІЄНКО.

Відео дня

Він нагадав, що В.ЮЩЕНКО підписав закон, який унеможливив фальсифікацію з боку прихильників Юлії ТИМОШЕНКО. Також діючий Президент жорстко критикував її під час виборчої компанії та зняв її губернаторів.

«В.ЮЩЕНКО символічно передає В.ЯНУКОВИЧУ булаву», - сказав він.

К.МАТВІЄНКО вважає, що на цих виборах серйозної поразки зазнала українська демократія, тому, що вибору в українців не було. «Боролися два клани – клан ЯНУКОВИЧА і клан ТИМОШЕНКО. Клан ЯНУКОВИЧА виявився більш ефективним», - сказав він.

Він не виключає, що фальсифікації мали місце як на Заході, так і на Сході.

К.МАТВІЄНКО упевнений, якщо Ю.ТИМОШЕНКО визнає свою поразку на виборах, політичного майбутнього у неї немає.

«Я не згоден з тими, хто говорить про політичне майбутнє ТИМОШЕНКО. Якщо зараз вона визнає свою поразку, то політичного майбутнього у неї немає, тому що її партія лідерського типу, як і партія ЯНУКОВИЧА, і ця партія лідерського типу орієнтується на бренд, етикетку - «Юлія Тимошенко». Як тільки, цей бренд зазнає поразки, зникає й сама партія, тому що ідеології у неї немає», - сказав К.МАТВІЄНКО.