У Севастополі сьогодні в районі пляжу «Омега» за рішенням Гагарінського районного суду знесено будову, в якій раніше незаконно функціонував об`єкт торгівлі, протягом місяця тут знесуть ще 3 колишні бари, а всього до кінця року - 15 таких об`єктів; крім того, влада Гагарінського району міста має намір найближчим часом ліквідувати існуючі в окремих місцях незаконні перекриття вільного доступу громадян до моря.

Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомив журналістам на місці події голова Гагарінської районної в місті Севастополі державної адміністрації Олександр ЧЕЛОМБИТЬКО. «Сьогодні виконується рішення Гагарінського районного суду щодо знесення об`єктів торгівлі, які знаходяться на пляжі «Омега». Крім цього є ще три таких рішення, й протягом місяця буде знесено ще 3 об`єкти. Зокрема, бар «Венеція», потім - «Південна ніч», і, якщо не помиляюся, «Динаміт». По всіх цих трьох барах є рішення суду про знесення. А «в роботі» крім цього знаходяться ще 7 об`єктів. Щодо якого об`єкту ухвалюється рішення суду, і так, «у порядку надходження», зноситиметься об`єкт», сказав О.ЧЕЛОМБИТЬКО. Тобто, як підкреслив керівник району, «всі об`єкти на території бухти «Омега», що не входять у експланаду (експланада знаходиться дещо вище за ці бари й далі від моря - УНІАН), побудовану згідно з генеральним планом розвитку міста, буде знесено». Як додав керівник району, «сьогодні зносимо перший об`єкт, і так, я думаю, до кінця року знесемо близько 15 таких об`єктів».

За твердженням О.ЧЕЛОМБИТЬКА, господарі будов були попереджені про зносення, «і самі в цьому беруть участь». Відповідаючи на запитання журналістів, чи є протести з боку підприємців, О.ЧЕЛОМБИТЬКО сказав, що «протести є завжди, хто піде з цього насидженого місця, всі хочуть продовжувати працювати». Але, як додав він, «у сучасних умовах це питання вже давно не актуальне, адже ми бачимо, що за цими барами є хороша експланада, зроблена згідно з усіма нормами, там дотримано 50-метрову зону (відстань від моря - УНІАН). Тут же, подивіться, заклади знаходяться ближче 50 метрів до моря. Будувалися вони з порушеннями, й так само функціонували». Крім того, як додав керівник районної виконавчої влади, «вже майже два роки, як ці бари закриті СЕС, тобто, вони не повинні працювати. Але й досі ні в кого руки не доходили, щоб ці питання вирішити».

Відео дня

О.ЧЕЛОМБИТЬКО також повідомив, що «всім власникам барів перед тим, як починали будувати експланаду, пропонували перейти туди. Але хтось із них не вірив у реалізацію цього проекту, хтось вважав, що не вистачить грошей. Але деякі товариші увійшли в експланаду».