Президент України Віктор ЯНУКОВИЧ заявляє, що у стосунках з Європейським Союзом Україна відійшла від зайвої риторики і сконцентрувалася на досягненні конкретних результатів.

Як передає кореспондент УНІАН, про це В. ЯНУКОВИЧ заявив на спільній прес-конференції з Президентом Європейської Ради Германом Ван РОМПЕЄМ.

Глава держави підкреслив, що Україна стала першою країною серед інших країн програми "Східне партнерство", куди президент Європейської Ради здійснив свій офіційний візит.

Відео дня

"Це є свідченням стратегічного характеру стосунків Європейського Союзу з Україною. І я узяв би на себе сміливість стверджувати, що вони отримали нове дихання", - заявив Президент України.

Виражаючись футбольною термінологією, що, за словами В. ЯНУКОВИЧА, сьогодні актуально, він зазначив, що "до останнього часу в Україні занадто захоплювалися "дуттям у вувузели", а не змістом самої гри".

"Ми відійшли від зайвої риторики і сконцентрувалися на досягненні конкретних результатів там, де це можливо", - констатував Президент України.

За словами В. ЯНУКОВИЧА, він позитивно ставиться до того, що європейські партнери також розділяють такий прагматизм.