Заступник голови Верховної Ради України Микола ТОМЕНКО прогнозує, що рано чи пізно частина команди Президента України Віктора ЯНУКОВИЧА переконає його, що голова Адміністрації Сергій ЛЬОВОЧКІН і голова СБУ Валерій ХОРОШКОВСЬКИЙ лише завдають шкоди главі держави.

Про це він заявив в інтерв`ю «Фокус», текст якого оприлюднений на сайті видання.

Пояснюючи, чому С.ЛЬОВОЧКІН і В.ХОРОШКОВСЬКИЙ займають такі високі позиції, М.ТОМЕНКО зазначив, що це «на знак подяки». «Вони показали хитрість плану БЮТ з формування широкої коаліції рік тому і переконали ЯНУКОВИЧА в тому, що він переможе на виборах. Були з ним до кінця. Мені здається, в емоційному сенсі це для нього важливо», - сказав віце-спікер.

Відео дня

За словами М.ТОМЕНКА, ці політики є сьогодні фаворитами, але життя все поставить на свої місця. «Оскільки ці фаворити почали працювати тільки на себе, інша сторона зможе переконати ЯНУКОВИЧА - якщо не восени, так навесні - у тому, що вони своїми діями завдають йому шкоди», - сказав М.ТОМЕНКО.

Віце-спікер припустив, що В.ХОРОШКОВСЬКИЙ, ймовірно, стане лякати В.ЯНУКОВИЧА тим, що «в Києві терористи-смертники пересуваються кожною вулицею, як в Іраку, але колись здоровий глузд все ж таки переможе». Що стосується С.ЛЬОВОЧКІНА, то, за словами М.ТОМЕНКА, у того зараз розвивається синдром «Дмитра ТАБАЧНИКА: поки Леонід КУЧМА засвоював уроки президентства, ТАБАЧНИК зробив Адміністрацію Президента головним державним органом країни. Це, як відомо, для нього погано закінчилося».