Харків. Працівники Полку патрульної служби Харківського  міського управління ГУМВС України в Харківській області екіпіровані  аптечками для надання першої медичної допомоги. Про це повідомили кореспонденту УНІАН у Центрі зв’язків із громадськістю ГУМВС України в Харківській області.

У  ЦЗГ зазначають, що через на аномальну спеку почастішали випадки  загострення хронічних захворювань, серцевих нападів, теплових та  сонячних ударів у мешканців і гостей Харкова. Тому працівники Полку  патрульної служби відтепер зобов’язані за потреби надавати кваліфіковану  медичну допомогу на вулицях міста.

Кожен наряд ППС зобов’язаний мати  при собі аптечку, укомплектовану найнеобхіднішими медичними  препаратами: валідолом, аспірином, нашатирним спиртом, перекисом водню  тощо.

Відео дня

Крім цього, підкреслюють у ЦЗГ, із працівниками міліції для  поліпшення їх кваліфікованості постійно проводяться заняття з медичної  підготовки.

За словами начальника Харківського обласного центру  гідрометеорології Валентини АНДРІЄНКО, середня температура серпня у  Харкові перевищує норму на 10 градусів. Протягом найближчих 10 днів у  Харкові синоптики не прогнозують значного зниження температури та  великих опадів.