Туристичний оператор TEZ TOUR UKRAINE застрахував цивільну відповідальність перед своїми туристами на суму 50 млн. грн., підписавши договір із ЗАТ «Європейське туристичне страхування».

Про це сьогодні на прес-конференції в УНІАН повідомив директор компанії TEZ TOUR UKRAINE Йосиф АНДРІК.

«Турист має почуватися спокійно, і оператор має дати туристові упевненість, що всі зобов`язання перед ним буде виконано», - відзначив Й.АНДРІК.

Відео дня

Він нагадав, що сьогодні відповідно до Закону «Про туризм» мінімальний розмір фінансових гарантій туроператорів, які відправляють туристів за кордон, становить 20 тис. євро, а мінімальний розмір фінансового забезпечення турагента, який продає турпродукт, - лише дві тисячі євро, чого явно замало, аби компенсувати можливі фінансові втрати у разі виникнення непередбачених обставин.

Договір підписаний 10 серпня і набуває чинності 1 вересня 2010 року.

«Підписання договору з компанією «Європейське туристичне страхування» гарантує туристам TEZ TOUR оплачений відпочинок і безперешкодне повернення на батьківщину у разі форс-мажорних обставин, - сказав комерційний директор компанії TEZ TOUR UKRAINE. - Важливо те, що гарантії діють тільки в разі наявності у туриста підписаного договору з туроператором і документа, що підтверджує оплату туру».

У TEZ TOUR UKRAINE висловили сподівання, що інші туроператори наслідуватимуть приклад і забезпечать належний захист інтересів своїх клієнтів. Також у компанії відзначили, що підписання страхового договору не вплине на вартість послуг, що надаються туроператором.

У свою чергу голова правління СК «Європейське туристичне страхування» Мирослав БОЙЧИН відзначив, що в Європі страхування відповідальності туроператора - абсолютно звичайний вид страхування, при цьому в Україні це перший такий проект.

За умовами договору, сума страхової гарантії покриває витрати туристів в разі невиконання або неналежного виконання зобов`язань туроператора перед клієнтами. Це можуть бути різні форс-мажорні ситуації, серед яких фінансові проблеми туроператора або партнерів туроператора (авіакомпаній, банків, готелів, транспортних компаній), зокрема викликані природними катаклізмами чи політичними ситуаціями.

Довідка УНІАН. Компанія TEZ TOUR на туристичному ринку з 1994 року. До складу TEZ TOUR на сьогодні входять більш як двадцять міжнародних компаній. Компанія має представництва в наступних державах: Іспанія, Греція, Туреччина, Австрія, Єгипет, Таїланд, Канарські острови, Куба, Домініканська Республіка, Мальдіви, Шрі-Ланка, Грузія.

ЗАТ «Європейське туристичне страхування» - єдина страхова компанія в Україні, що спеціалізується на туристичному страхуванні. Акціонерами компанії є італійський концерн Generali Group і німецька перестрахувальна компанія Munich Re Group.