Польські військові прокурори, які займаються розслідуванням обставин авіакатастрофи літака президента Польщі під Смоленськом, допитали понад 300 свідків, в справі вже 62 томи, повідомив у неділю Генеральний прокурор Польщі Анджей СЕРЕМЕТ місцевій пресі.

Як передає РІА Новости, він зазначив, що польсько-російське співробітництво в розслідуванні авіакатастрофи "відбувається позитивно".

А.СЕРЕМЕТ повідомив, що найближчим часом з Польщі до Росії буде відправлена партія матеріалів, про які просила російська сторона.

Відео дня

«У жовтні ми чекаємо приїзду до Варшави представника Генпрокуратури РФ. Сподіваємося, що буде підписано меморандум про співпрацю», - сказав Генпрокурор Польщі.

За його словами, цей документ повинен значно полегшити контакти між прокуратурами і прискорить розслідування обставин авіакатастрофи президентського лайнера під Смоленськом.

Як повідомляв УНІАН, літак президента Польщі розбився під Смоленськом 10 квітня. Загинули 96 осіб - 88 пасажирів і 8 членів екіпажу. Серед загиблих - президент Польщі Лех Качинський, його дружина і представники керівництва країни. Вони прямували до Катині, щоб взяти участь в жалобних заходах. Літак сідав в умовах сильного туману і зачепився за верхівки дерев.